Maintenance Engineer

Job description

Ben jij een drijvende kracht op het gebied van preventief onderhoud en verdere optimalisatie van kapitaalgoederen binnen Protix? Dan ben jij misschien onze nieuwe Maintenance Engineer!


Als Maintenance Engineer heb je een echte Expert-rol  en ben je betrokken in het opzetten en optimaliseren van preventief onderhoud. Dit doe je op basis van een FMECA. Je hebt een actieve rol in de voorbereiding van shutdowns & turnarounds. Daarnaast lever je waardevolle input bij ingewikkelde en repeterende storingen met behulp van bijv. root cause analysis, die je vervolgens omzet in de juiste vervolgacties. Je hebt oog voor (kleine) verbeteringen en zorgt zo voor een hoge uptime en lagere kosten. Ook wordt je in deze functie geraadpleegd als het 'geweten' m.b.t. onderhoud, bij nieuwe projecten en ook bij de voorbereiding van een nieuwe productieplant. Naast preventief onderhoud ben je leidend in de implementatie van een nieuw CMMS voor de maintenance afdeling.


Om echt succesvol te zijn in deze functie ben je niet iemand die stil valt als je tegen een muur aanloopt, maar ga je juist op zoek naar alles wat jij kan doen om deze uitdagingen te overwinnen. Je gaat het veld in en leert de fabriek binnenstebuiten kennen.

Requirements

Experience , Education & Skills

  • Relevante technische HBO (of WO) opleiding, bijv. Werktuigbouwkunde of Electrical Engineering
  • Eerdere ervaring is geen must
  • Je hebt net als ons de passie en de gedrevenheid om te streven naar continue verbeteringen, om een nog grotere bijdrage te kunnen leveren aan een voedingssysteem in balans met de natuur
  • Je bent een echte doorzetter, gaat het veld in, denkt oplossingsgericht en weet zo ook mensen mee te nemen